Dakwerken

Het dak van je woning vormt samen met je gevel de basis voor de uitstraling van je woning. Bij nieuwbouw zal de vorm en kleur van je dak naar je persoonlijke wensen uitgevoerd worden. Wanneer je renoveert zal je waarschijnlijk vroeg of laat je dak wensen te vernieuwen met nieuwe duurzame materialen.

Wens je een offerte?

Dakwerken, nieuwbouw of renovaties, hellende of platte daken.

In samenspraak en na goed advies kunnen wij jouw dak helemaal opbouwen of renoveren. Van balkenstructuur, isoleren, onderdak, dakbedekking, dakvensters, zink -en koperwerken. Eén aannemer voor al jouw dak werkzaamheden.

Bekijk onze realisaties
Dakwerken Martlé - houtengebinte voor een nieuwbouw dak

Hellende daken

Een hellend dak of zadeldak is waarschijnlijk het meest voorkomende type dak in België. Het wordt gekenmerkt doordat (meestal) 2 hellende vlakken samenkomen in een put of nok. Als dakbedekking zijn verschillende opties mogelijk waarbij de keramische dakpan of leien (kunststof of natuursteen) het vaakst gebruikt worden.

Wij kunnen zowel bestaande daken gaan renoveren als nieuwe dakconstructies voorzien voor nieuwbouw of renovatiewoningen.

Renovaties kunnen betekenen het oude dakwerk afnemen en de draagbalken voorzien van een nieuw onderdak, lattenwerk en dakpannen of leien. We kunnen echter ook dakconstructies zelf renoveren en evt voorzien van dakramen of velux vensters.

Dakwerken Martlé - branden van Bitumen op een plat dak

Bitumen of roofing

Heeft je woning een plat of licht hellend dak? Dan ken je ongetwijfeld Bitumen of roofing als dakbedekking. Het is jarenlang nummer één geweest in België voor wat betreft keuze dakbedekking voor platte daken.

Bitumen of roofing heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het is dus niet ondenkbaar dat je woning of dak na enige jaren aan herstelling of vervanging toe is.

Om het product te kunnen aanbrengen wordt het in stroken uitgerold en opgewarmd door middel van een brander. Doordat de bitumen opwarmt wordt het soepel en zal het zich ook hechten aan de ondergrond en elkaar.

Door dit zorgvuldig te doen over het gehele dak krijgt men een waterdicht resultaat.

Dakwerken Martlé - Resitrix als alternatief voor bitumen

Resitrix

Als gecertificeerd plaatser van Resitrix kunnen wij jouw woning voorzien van dit speciaal verstevigd EPDM rubber.

Resitrix is een afdichtingmembraan in EPDM-rubber met lasbare overlappen. Het membraan RESITRIX CL bestaat uit een toplaag in EPDM-rubber met intern wapeningnet in glasvezeldraden en aan beide zijden voorzien van een speciale hechtlaag.

Het gebruik van Resitrix biedt veel voordelen. Zo is het een duurzame oplossing, met een levensduur van ongeveer 50 jaar. Er komen geen gassen vrij bij het plaatsen waardoor het product milieuvriendelijk en bovendien volledig recycleerbaar is.

Doordat de overlappingen thermisch gelast worden vormen de hechtlaag en bitumenlaag een naad met 100% garantie op waterdichtheid.

Resitrix is versterkt met glasvezels maar toch zeer uitrekbaar. Dit minimaliseert de kans op scheuren of perforaties. Het product voldoet bovendien ook nog eens als enige EPDM-afdichting aan de brandklasse A1 mits het aanbrengen van de ALULON MF Coating.

Kiezen voor Resitrix als dakbedekking voor je nieuwbouw -of renovatiewoning is dus zeker een duurzame en bewuste oplossing.

Dakwerken Martlé - Koper -en zinkwerken als afwerking voor je dak

Koper -en zinkwerken

Met koper -en zinkwerken verstaan we het afwerken van het dakwerk. Een dak zonder dakgoten of regenpijp zou immers maar een halve oplossing zijn.

Wij werken uitsluitend met duurzame materialen zoals koper en zink voor het monteren van dakgoten en regenpijpen. Er zijn verschillende vormen van dakgoten verkrijgbaar en vaak is de keuze van vorm en materiaal een persoonlijke keuze voor de uitstraling van je woning.

Wij beschikken over voldoende ervaring om je te begeleiden bij je keuze voor het koper of zinkwerk en zorgen voor een zorgeloze plaatsing en afwerking.