Isoleren dak

Een hellend of schuin dak isoleren is een uiterst effectieve manier om energie te besparen. Via een slecht of niet geïsoleerd dak gaat veel warmte verloren. Een schuin dak isoleren kan op verschillende manieren. Meestal wordt het isolatiemateriaal van binnenuit tegen het dakbeschot geplaatst met minerale wollen zoals rotswol of glaswol. Het isolatiemateriaal wordt afgedekt door middel van een dampwerend scherm.

Hierna is een verder afwerking mogelijk waardoor de zolderruimte perfect kan afgewerkt en ingericht worden.

Ik wil besparen op mijn energieverbruik!

Dakwerken Martlé - isoleren van schuin of hellend dak

Zie je de voordelen in van het plaatsen van isolatie in je schuin en hellend dak en wil je zuiniger met je energie omgaan?

Vraag dan nu een vrijblijvende afspraak.

Voordelen bij het isoleren van je dak

  • De isolatie van een hellend dak verbetert ook de geluidsisolatie (halveert geluidslast met 50%) en draagt dus bij aan een aangename akoestiek en meer rust in de onderliggende ruimte(s)
  • Het zorgt ook voor meer brandveiligheid. Rotswol of Rockwool is bestand tegen temperaturen boven de 1000 graden Celsius waardoor de dakconstructie bij brand veel beter beschermd wordt.
  • De Sarking-methode is een isolatiesysteem voor hellende daken waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de draagconstructie is bevestigd in plaats van tussen de kepers zoals bij een traditioneel dak.
  • Eenvoudig en snel te plaatsen waardoor zeer eenvoudig op je energieverbruik kan bespaard worden.